Българката Даниела Ангелова разказа емоционална история за спасяването на детето си по

...
Българката Даниела Ангелова разказа емоционална история за спасяването на детето си по
Коментари Харесай

Спасено от войната: Дете на българи оцеля, след като се затворило без светлина, без храна и вода

Българката Даниела Ангелова разказа  прочувствена история  за спасяването на детето си по време на войната в Израел.

„ Ако бяхме кацнали  час по-рано  и бяхме на пътя от летището, мисля, че  в този миг нямаше да беседваме.  Няма оживели на този път,  всички, които са били там, са убити,  разстреляни, отвлечени ”. Това съобщи по  NOVA NEWS  българката, която  от години живее в Израел.

Тя описа за  преживяванията на детето си , което се е укрило по време на офанзивата от „ Хамас ”. „ Каза ми:  „ Мамо, заставам на мрачно, да не ме видят.  Ако атакуван, да мога да избягам ”. Не поисквам на никоя майка  да организира подобен диалог ” , сподели Даниела.

Между войната и страха: Журналист чу първия рев на новороденото си бебе в Газа

„ След  2 прелестни седмици , прекарани в България със фамилията на брачна половинка ми Емо, в събота, в 6 часа сутринта  се качихме на аероплан от София за Тел Авив . Сестра ми трябваше да пристигна да ни посрещне на летището. По време на полета  нямахме никаква визия какво се е случило в Израел.  Когато кацнахме, на телефоните си започнахме да получаваме стотици известия –  от другари, от самия кибуц.  Сестра ми сподели, че няма по какъв начин да пристигна да ни посрещне, защото  пътят от летището до нас е затворен  и не е безвредно да се пътува по него “, описа Даниела.

По-малкото им дете е било в кибуца,  атакуван от терористи.  Той се намира на 4 км от Ивицата Газа. Детето се е  затворило в стаята в убежището  без светлина, без храна и вода. Сега то е добре,  избавено е от съседа им,  който е бранител доброволец.

„ Името му е  Еран Цорев, на 53 г.  По време на ракетната офанзива той,  вместо да отиде към убежището,  с оръжие в ръка е излязъл до оградата и е  видял десетките бойци от „ Хамас ”.  Благодарение на него, нашето дете, моето семейство,  целият наш кибуц беше избавен.  Аз и Емил  изискуем живота на детето си  на този човек “, изясни българката, която от години живее в Израел.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР